top of page

Affisch Moheda Toffeln

Detta är en extra kul följeslagare som fortfarande kan ses på rastplatsen Lars Dufwa i Osby och Kiviks marknad. Affischen formgav jag till en rikstäckande ICA Maxi-kampanj åt Moheda Toffeln våren 2002

Lite kuriosa är att jag fotograferade en svart träsko i hopp om att lyckas få den bra i tryck, men det var lögn i bänken att få den snyggt svart. Antingen blev den för ljus eller för mörk, speciellt svårt var det i skuggpartierna.

Min lösning blev helt sonika att i första upplagan av Adobe Indesign 1.0 rita upp och illustrera en träsko istället. Det är den illustrationen du ser på affischen och som hjälper marknadsknallar att sälja träskor på Kiviks Marknad än idag.

Trots att det är 15 år sedan jag gjorde detta jobb är jag fortfarande mycket nöjd med resultatet. Frågan man kan ställa sig är: Hur många par träskor har Moheda Toffeln sålt fram tills idag? Jag måste ringa och höra med dem... jag återkommer i frågan.

Senaste inlägg
Arkiv
bottom of page